Perquè funcione, em de fer-ho fàcil.
Amb l’ajuda de Gloria Baydal, la nostra nutricionista, ens ha donat uns consells super importants a l’hora de menjar de manera saludable per a les famílies.
Es presenta un repte a l’hora d’alimentar els més petits de casa. La influència de la publicitat, els horaris canviants i les obligacions que portem endavant en el dia a dia, dificulten l’adherència a una alimentació saludable.
Així però, hi ha uns trucs per adquirir hàbits saludables amb èxit.


1. Fer preparacions atractives.
El grup de les verdures i les hortalisses és un dels més problemàtics, ja que la varietat de formes, textures i colors pot ser novetat per a molts infants. Per això és important oferir-los-els de formes diferents. D’una banda, podem aprofitar en la preparació i trossejar els vegetals de diferents formes d’acord amb el cuinat que anem a fer. En el cas de la carlota per exemple, la ratllarem si és per amanida, però la deixarem sencera si és pel putxero. A banda, la podem tallar en daus, en tires o sticks, inclús en rodanxes.
2. Canviar la forma de cocció.
Entre les més saludables, trobem el bullit, el forn o el vapor. Així però, elaborar un sofregit amb oli d’oliva, all i ceba molt picats i tomaca ratllada, és una altra forma de gaudir de tots els nutrients d’estos aliments.
Avui dia, a més, disposem del microones, aquesta és l’estratègia més ràpida, a la vegada que saludable. Aquest aparell cuina els aliments com si fossin al vapor. I sense necessitar gens d’oli, manté els nutrients, així com el sabor de cada aliment.


3. Que ens vegen disfrutar menjant saludable.
Pels més petits de casa, els adults són l’exemple a seguir. Si ens veuen disfrutar d’una amanida, d’uns espàrrecs saltejats o d’unes rodanxes de carabassí a la planxa, serà més probable que ells s’animen a provar-ho.
4. No obligar a menjar.
Només cada persona és capaç de detectar la seua sensació de fam i sacietat. És una mostra de respecte cap a la resta de persones de la taula, deixar que mengen la quantitat que els vinga en gust. També cal considerar, que no tots els dies tenim la mateixa fam. Ens passa als adults, igual que als més joves. Això sí, sempre i quan, estiguem alimentant-nos d’aliments saludables.
En canvi, quan ingerim snacks o productes de brioixeria, el nostre sistema que regula la fam-sacietat perd efectivitat, alterant la percepció que tenim. En conseqüència, podríem arribar a menjar més quantitat d’aliment que la que realment necessitem.


5. Si vol dolços.
Que no siga costum, ni esdenvinguen premis. Igual que menjar llegums no ha de ser un càstig, menjar una natilla o un bollet amb xocolate, no ha de representar una recompensa a una bona acció. Aquestes associacions no són saludables a llarg termini.
6.La fruita sempre a la vista.
Quan tinguem fam i se’ns presente un plàtan, un bol de maduixes o una pera per davant, serà més fàcil que triem la fruita. D’aquesta forma, estarem apartant el consum de productes ultraprocessats.
