Aquest curs en tres centres que gestionem, hem implantat un projecte nou, amb l’objectiu de contribuir a la millora del medi ambient i al llegat que volem deixar a futures generacions. Els tres centres participants i solidaris, són el Ceip Ausiàs March de Benidorm, el Ceip Puig Campana de Finestrat i el Ceip Sanchez Albornoz de Novelda.
Una de les actuacions de Mendoza Sostenible és aconseguir transformar les sobres del menjador en compost. Es molt satisfactori comprobar que els xiquets es troben totalment implicats en el procés.
Són conscients de que, per a que funcione necessitem una capa de matèria humida i una altra de matèria seca. Per això les tasques estan distribuïdes.
Els majors s’encarreguen de recollir les restes de menjar vegetal (peladures d’hortalisses, verdures i fruites) i corfes d’ou.
Fent un treball d’equip, alguns parlen en la cuina per a gestionar les sobres del dia, altres tallen la verdura xicoteta per a que es produïsca una composta més ràpida i uns altres s’encarreguen d’alimentar la compostadora i d’airejar el compost.
Mentre els mes xicotets es dediquen a la part seca, no menys important que la humida.
Ells busquen fulles pel pati, les arrepleguen i les tallen amb tisores o inclús amb les mans, per poder-les abocar a la compostadora i així aportar la part de poda necessària per a que el procés es complete capa a capa, com si fora un pastis.
El procés acaba de començar. A partir d’ací comença a hi haver vida en el nostre compost. Ara els toca a altres amics, els insectes que acudiràn a fer la seua feina. Anem observar-los i reconeixer-los.
Ja tenim el procés començat, de segur que a la primavera obtenim resultats.
One Response
¡Enhorabuena por esta iniciativa!