Des de fa temps, a Mendoza Col·lectivitats tenim la filosofia que els nostres
plats formen part de la nostra història, i a causa d’això, hem desenvolupat diferents Jornades Gastronòmiques. Amb elles tractem que els plats més tradicionals de la cuina de la nostra província o comarca no desapareguen. Es tracta de donar-los a conéixer perquè els xiquets sàpien del seu origen.

Volem involucrar als nostres menjadors escolars en el desenvolupament de plats casolans,com els que feien les nostres àvies, que formen part de la cultura dels nostres pobles.

Plats típics valencians en els quals incloem l’arròs com per exemple: la Paella Valenciana. Però no sols ens quedem ací, sinó que també trobem diferents combinacions de receptes culinàries que els nostres majors han elaborat al llarg dels anys, com l’arròs negre, arròs amb crosta, arròs caldós amb fesols i nap, arròs a banda o “rossejat”… i moltes variants més.

És de gran importància saber que prop de nosaltres comptem amb pobles i ciutats on aquests “plats típics” són reconeguts en tots els llocs del planeta. Per això, plantegem les nostres jornades gastronòmiques, per a donar un ingredient especial als nostres plats, …un trosset de la nostra història es menja en cada cullerada.

Comparte esta noticia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Noticias Relacionadas: