No ha sigut dels geners més freds però el taronger ha donat el seu fruit, per aquest motiu des del 7 de febrer fins al 4 de març als menjadors de Mendoza Colectividades s’està gaudint del taller del suc de taronja.

Durant aquestes 4 setmanes els xiquets i xiquetes fan el seu propi suc de taronja una vegada a la setmana, a més de conéixer les propietats de la taronja, les seues varietats i la importància de consumir producte de proximitat.

Destaquem algunes d’estes propietats:

– Afavoreix el nostre sistema immunològic

– Contribueix a cuidar, la nostra vista, ossos i dents.

– Estimulen la producció de col·lagen, que ajuda a tindre una pell més jove i a retardar l’aparició d’arrugues. A més acceleren la curació de ferides i el procés de cicatrització.

– Contenen molta Vitamina del grup C

Entre les varietats de les taronges els xiquets i xiquetes han pogut descobrir la Taronja Taroco (sanguina), el seu color roig tant per dins com per fora la fan diferenciar-se d’altres. A més, és una varietat amb poques llavors, extremadament tendra i sucosa, sent molt apreciada a tot el món per a la preparació de tota mena de begudes a causa del seu color i sabor.

Camps d’Altea la conrea a prop dels nostres centres i els nostres comensals són uns afortunats de poder-la degustar, actualment la seua producció està tornant a reflotar (després d’anys de quasi perdre la seua pista en botigues), ja que és molt difícil aconseguir el to roig que posseeixen (són necessàries nits molt fredes).

També de proximitat, han provat la varietat tan apreciada i conegua, navelina, cultivada a Pego, als camps familiars d’Andreu Moll.

El Taller a banda d’aproximar als xiquets a un dels nostres productes els introduís a la manipulació i el aprenentatge de la preparació dels aliments cap a una dieta saludable.

Comparte esta noticia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Noticias Relacionadas: